Activiteiten en bezienswaardigheden rond en om Vakantiehuis Bergen

 • Bergen, kunstdorp aan Zee

  Ons dorp staat al vanaf 1900 tot op de dag van vandaag bekend als kunstdorp met een zeer bourgondisch karakter en dit is niet zo vreemd. De prachtige natuur, bijzondere lichtval en zee nabij, heeft vele bekende nederlandse schilders, schrijvers en dichters geïnspireerd en doet dit nog steeds. Dit verklaart wellicht de grote aantrekkingskracht van Bergen op kunstliefhebbers en levensgenieters

  Bergen, wandel- en fietsparadijs

  De Noord-hollandse kuststrook is één groot beschermd natuurgebied bestaande uit drie prachtige en zeer gevarieerde natuurreservaten, uniek binnen Nederland en Europa. Omdat de samenstelling van de grond zeer verschillend is, hebben zij elk hun eigen karakter. Het hele gebied is volledig ontsloten door een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden. Een waar paradijs voor wandelaars, fietsers, en natuurliefhebbers.

  Bergen, shoppen en uitgaan

  Wat Bergen zo leuk maakt....? Het bourgondische uitgaansleven, de vele trendy winkels en de altijd voelbare nabijheid van Zee, duinen, bos en natuur maken Bergen tot een plek waar je steeds weer terug wilt komen. Neemt u plaats op één van de vele terrasjes die uitkijken op de Ruïnekerk, het historische hart van Bergen, en geniet van het kleurrijke publiek dat Bergen aantrekt.

  Egmond en Schoorl, buren van Bergen

  Schoorl en Egmond, twee dorpjes, twee gezichten, beiden op 5 km afstand van Bergen. Egmond, een oud vissersdorp met een levendige centrum direct aan het strand, waar de zilte geur van zee en vis zich mengt met het aroma van koffie en appelgebak. Schoorl, een dorpje dat pal aan de voet van een groot klimduin ligt en met z'n centrum tegen het Nationaal Park De Schoorlse duinen aangedrukt ligt. Het ademt de sfeer van bos, duin en pannekoeken.

  Alkmaar, beroemde kaasstad

  Op slechts 5 km van Bergen bevindt zich de kaasstad Alkmaar. Naast zijn wereldberoemde kaasmarkt heeft de stad nog zo veel meer te bieden. Wandel door de eeuwenoude binnenstad met haar smalle klinkerstraatjes, grachten, pleintjes en ophaalbruggetjes en bewonder de vele monumenten waar zich nu vele aparte winkeltjes, restaurants en cafeetjes hebben gevestigd.

  Amsterdam

  Bergen en Amsterdam liggen slechts 40 kilometer van elkaar verwijderd. Dus als u de tijd kunt vinden dan mag een bezoek aan onze geweldige wereldstad met z’n beroemde musea en historische trekpleisters niet ontbreken. De vele musea, wereldberoemde grachten en historische gebouwen, het grote scala aan winkels en overweldigende uitgaansleven maken de keuze moeilijk als u maar één dagje te besteden heeft.
 • Appartement “De Zilvermeeuw” (2 personen) vanaf € 50,- per nacht

  Het grootste Appartement van Vakantiehuis Bergen “De Schutse” is “de Zilvermeeuw”. Een nieuw, licht en modern appartement, ideaal voor twee personen. Comfortabel, zeer efficiënt en compleet ingericht. Het gezellige kookeiland vormt het hart van het appartement en als u de tuindeuren open slaat, betrekt u het privé-terras bij de woning. Het afgescheiden slaapgedeelte is ingericht […]

  Appartement “De Bosuil” (2 personen) vanaf € 50,- per nacht

  BINNENKORT FOTO’S BESCHIKBAAR! Het tweede appartement van Vakantiehuis Bergen “De Schutse” is appartement “De Bosuil”. Een geheel nieuw, licht en modern appartement, uitermate geschikt voor maximaal twee personen. Comfortabel, zeer efficiënt en compleet ingericht, vrijwel identiek aan “De Zilvermeeuw”. Ook hier vormt het gezellige kookeiland het hart van het appartement en kunt u door de […]
 • Over vakantiehuis Bergen De Schutse

  Ons vakantiehuis Bergen is rustig en gunstig gelegen aan de rand van het Bergerbos, verscholen in het groen op maar 10 minuten loopafstand van hartje Bergen. De twee vakantiehuizen die wij bieden zijn modern, nieuw en uiterst comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien.

  Reserveren vakantiehuis Bergen De Schutse?

  Voor reserveringen of vragen kunt u gebruik maken van het formulier. Wij hopen u in de toekomst bij ons vakantiehuis Bergen te mogen begroeten.

  Klik hier om uw reservering te plaatsen.

 • Wat gasten vinden

  “Gloednieuw huisje. Zeer praktisch ingericht, van alle gemakken voorzien. Veel bergruimte, prima bedden. Beschut terras, optimale privacy en gunstig gelegen in zeer rustige wijk.
  “Urlaubgenuss pur. Sehr gepflegte Ausstattung, reinlichst sauber mit ganz viel Liebe zum Detail eingerichtet. Ein kleines Wohlfühlparadies. Wir waren ganz sicher nicht zum letzten Mal dor