Bergen, shoppen en uitgaan

 • Bergen, shoppen en uitgaan
 • Bergen, shoppen en uitgaan
 • Bergen, shoppen en uitgaan
 • Bergen, shoppen en uitgaan

BERGEN SHOPPEN EN UITGAAN. Wat Bergen zo leuk maakt…? Het bourgondische uitgaansleven, de vele trendy winkels en de altijd voelbare nabijheid van Zee, duinen en bos maken Bergen tot een plek waar je steeds weer terug wilt komen.

ROND DE KERK
Het grootste deel van het uitgaansleven speelt zich af rondom de Ruïnekerk, het hart van Bergen. De wekelijkse zaterdagmarkt, de braderie en kunstmarkt worden in de zomer rond de kerk georganiseerd. Neemt u plaats op één van de vele terrasjes die op deze historische plek uitkijken en geniet van het kleurrijke publiek dat Bergen aantrekt.

RESTAURANTS
Het aanbod van restaurants is groot en varieert van oud-hollands tot zeer trendy. Bijzonder is “Het huis met de pilaren” met zijn oud-hollandse interieur, waar ooit Jacques Brel heeft opgetreden en sinds die tijd niets is veranderd. Heel populair en origineel zijn de moderne restaurants “Fabels” of “Wonders”. Zoekt u een kindvriendelijk restaurant, bezoekt u dan de Italiaan of het pannekoek/pizza-restaurant “Duinvermaak”.

PODIUM- CAFFÉES
Naast de vele horecagelegenheden die Bergen telt, vindt u rond de ruïnekerk twee podium-cafées die pal tegen elkaar aan liggen, “D’alderliefste” en “De Taverne”. Twee uitgaansgelegenheden met een totaal eigen karakter en publiek, waar regelmatig live-muziek wordt geprogrammeerd.
Voor de agenda’s en een indruk kunt u terecht op de websites: www.cafe-alderliefste.nl en www.tavernebergen.nl

EVENEMENTEN
Kunstmarkt: kunstenaars bieden hun werk te koop aan (donderdag 26.06. tot 28.08)
Lichtjesavond: het hele dorp wordt door kaarsjes verlicht (06.08)
Caribean night: Zuid-Amerikaanse muziek in het hele centrum 20.08)
Jazz and Sail: live-muziek in het hele centrum en aan zee (05.09-07.09)
Kunsttiendaagse: groot kunstevenement in het hele dorp (17.10-26.10)

 • Over vakantiehuis Bergen De Schutse

  Ons vakantiehuis Bergen is rustig en gunstig gelegen aan de rand van het Bergerbos, verscholen in het groen op maar 10 minuten loopafstand van hartje Bergen. De twee vakantiehuizen die wij bieden zijn modern, nieuw en uiterst comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien.

  Reserveren vakantiehuis Bergen De Schutse?

  Voor reserveringen of vragen kunt u gebruik maken van het formulier. Wij hopen u in de toekomst bij ons vakantiehuis Bergen te mogen begroeten.

  Klik hier om uw reservering te plaatsen.

 • Wat gasten vinden

  “Gloednieuw huisje. Zeer praktisch ingericht, van alle gemakken voorzien. Veel bergruimte, prima bedden. Beschut terras, optimale privacy en gunstig gelegen in zeer rustige wijk.
  “Urlaubgenuss pur. Sehr gepflegte Ausstattung, reinlichst sauber mit ganz viel Liebe zum Detail eingerichtet. Ein kleines Wohlfühlparadies. Wir waren ganz sicher nicht zum letzten Mal dor