Zien & doen

Activiteiten en bezienswaardigheden rond en om Vakantiehuis Bergen

Bergen, kunstdorp aan Zee

Ons dorp staat al vanaf 1900 tot op de dag van vandaag bekend als kunstdorp met een zeer bourgondisch karakter en dit is niet zo vreemd. De prachtige natuur, bijzondere lichtval en zee nabij, heeft vele bekende nederlandse schilders, schrijvers en dichters geïnspireerd en doet dit nog steeds. Dit verklaart wellicht de grote aantrekkingskracht van Bergen op kunstliefhebbers en levensgenieters

Bergen, wandel- en fietsparadijs

De Noord-hollandse kuststrook is één groot beschermd natuurgebied bestaande uit drie prachtige en zeer gevarieerde natuurreservaten, uniek binnen Nederland en Europa. Omdat de samenstelling van de grond zeer verschillend is, hebben zij elk hun eigen karakter. Het hele gebied is volledig ontsloten door een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden. Een waar paradijs voor wandelaars, fietsers, en natuurliefhebbers.

Bergen, shoppen en uitgaan

Wat Bergen zo leuk maakt….? Het bourgondische uitgaansleven, de vele trendy winkels en de altijd voelbare nabijheid van Zee, duinen, bos en natuur maken Bergen tot een plek waar je steeds weer terug wilt komen. Neemt u plaats op één van de vele terrasjes die uitkijken op de Ruïnekerk, het historische hart van Bergen, en geniet van het kleurrijke publiek dat Bergen aantrekt.

Egmond en Schoorl, buren van Bergen

Schoorl en Egmond, twee dorpjes, twee gezichten, beiden op 5 km afstand van Bergen. Egmond, een oud vissersdorp met een levendige centrum direct aan het strand, waar de zilte geur van zee en vis zich mengt met het aroma van koffie en appelgebak. Schoorl, een dorpje dat pal aan de voet van een groot klimduin ligt en met z’n centrum tegen het Nationaal Park De Schoorlse duinen aangedrukt ligt. Het ademt de sfeer van bos, duin en pannekoeken.

Alkmaar, beroemde kaasstad

Op slechts 5 km van Bergen bevindt zich de kaasstad Alkmaar. Naast zijn wereldberoemde kaasmarkt heeft de stad nog zo veel meer te bieden. Wandel door de eeuwenoude binnenstad met haar smalle klinkerstraatjes, grachten, pleintjes en ophaalbruggetjes en bewonder de vele monumenten waar zich nu vele aparte winkeltjes, restaurants en cafeetjes hebben gevestigd.

Amsterdam

Bergen en Amsterdam liggen slechts 40 kilometer van elkaar verwijderd. Dus als u de tijd kunt vinden dan mag een bezoek aan onze geweldige wereldstad met z’n beroemde musea en historische trekpleisters niet ontbreken. De vele musea, wereldberoemde grachten en historische gebouwen, het grote scala aan winkels en overweldigende uitgaansleven maken de keuze moeilijk als u maar één dagje te besteden heeft.