Amsterdam

Bergen en Amsterdam liggen slechts 40 kilometer van elkaar verwijderd. Dus als u de tijd kunt vinden, mag een bezoek aan onze geweldige wereldstad niet ontbreken. De vele musea, wereldberoemde grachten en historische gebouwen, het grote scala aan winkels en overweldigende uitgaansleven maken de keuze moeilijk als u maar één dagje te besteden heeft.

 

DE MUSEA
De grootste publiektrekkers zijn het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum en het Anne Frank Huis. Stuk voor stuk zeer indrukwekkende stukjes Amsterdam die niet op uw programma mogen ontbreken.

 

DE JORDAAN
De Jordaan is een sfeervolle authentieke volksbuurt. U waant zich in een openluchtmuseum waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Een buurt met grote aantrekkingskracht door de vele winkeltjes, restaurants en bruine kroegen.

 

RONDVAART DOOR DE GRACHTEN
De historische waarde van het grachtenstelsel van Amsterdam is zo groot dat het door Unesco is erkend als wereldmonument. Stap in een rondvaartboot en ervaar Amsterdam van een hele andere kant zonder dat het u moeite kost. De gids vertelt de verhalen en neemt u mee terug in de tijd.

 

HET VONDELPARK
Even bijkomen. In het centrum van Amsterdam ligt dit oude stukje groen, een oase van rust waar de Amsterdammer heen gaat om even bij te komen. De relaxte sfeer in dit oude park wordt bepaald door de mensen die er komen. Picknicken op het gras, straatkunstenaars doen hun ding en muzikanten zorgen voor een unieke ambiance.

TOESLAG  EXTRA PERSOON

  • € 5,- per nacht
  • € 25,- per week

BEREIKBAARHEID EN OPENBAAR VERVOER

Amsterdam is vanuit Bergen zowel met het openbaar als met de auto goed bereikbaar. De trein naar Amsterdam vertrekt vanuit het centraal station in Alkmaar en brengt u in gemiddeld 20 minuten naar het centrum van Amsterdam.

Mocht u liever met de auto naar Amsterdam gaan dan biedt de stad meerdere parkeermogelijkheden rondom de stad. Met  de combinatie-ticket van 8,- euro kunt u 24 uur parkeren en van en naar het centrum reizen met het openbaar vervoer. Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.amsterdam.nl/penr

U kunt het cenrum van Amsterdam op verschillende manieren verkennen. Bij het VVV zijn vele stadswandelingen beschikbaar, op eigen houtje of onder begeleiding van een stadsgids. Mocht u liever fietsen, er zijn ook diverse fietsroutes verkrijgbaar die u langs de mooiste plekjes van Amsterdam voeren. U kunt zelfs met een fietsrondleiding mee.

Naast een rondvaart door de grachten, kunt u ook waterfietsen huren of een de watertaxi nemen. Het uitgebreide grachtenstelsel leent zich hier uitstekend voor.