Bergen, shoppen en uitgaan

BERGEN SHOPPEN EN UITGAAN.
Wat Bergen zo leuk maakt…? Het bourgondische uitgaansleven, de vele trendy winkels en de altijd voelbare nabijheid van Zee, duinen en bos maken Bergen tot een plek waar je steeds weer terug wilt komen.

 

ROND DE KERK
Het grootste deel van het uitgaansleven speelt zich af rondom de Ruïnekerk, het hart van Bergen. De wekelijkse zaterdagmarkt, de braderie en kunstmarkt worden in de zomer rond de kerk georganiseerd. Neemt u plaats op één van de vele terrasjes die op deze historische plek uitkijken en geniet van het kleurrijke publiek dat Bergen aantrekt.

 

RESTAURANTS
Het aanbod van restaurants is groot en varieert van oud-hollands tot zeer trendy. Bijzonder is “Het huis met de pilaren” met zijn oud-hollandse interieur, waar ooit Jacques Brel heeft opgetreden en sinds die tijd niets is veranderd. Heel populair en origineel zijn de moderne restaurants “Fabels” of “Wonders”. Zoekt u een kindvriendelijk restaurant, bezoekt u dan de Italiaan of het pannekoek/pizza-restaurant “Duinvermaak”.

 

PODIUM- CAFFÉES
Naast de vele horecagelegenheden die Bergen telt, vindt u rond de ruïnekerk twee podium-cafées die pal tegen elkaar aan liggen, “D’alderliefste” en “De Taverne”. Twee uitgaansgelegenheden met een totaal eigen karakter en publiek, waar regelmatig live-muziek wordt geprogrammeerd. Voor de agenda’s en een indruk kunt u terecht op de websites: www.cafe-alderliefste.nl en www.tavernebergen.nl

 

EVENEMENTEN
Kunstmarkt: kunstenaars bieden hun werk te koop aan (donderdag 26.06. tot 28.08)
Lichtjesavond: het hele dorp wordt door kaarsjes verlicht (06.08)
Caribean night: Zuid-Amerikaanse muziek in het hele centrum 20.08)
Jazz and Sail: live-muziek in het hele centrum en aan zee (05.09-07.09)
Kunsttiendaagse: groot kunstevenement in het hele dorp (17.10-26.10)

SHOPPEN

Mocht het weer ietsje minder zijn, geen nood want Bergen is een ware trekpleister voor dagjesmensen die gezellig willen shoppen en dit is niet voor niets. Het aanbod van luxe kledingzaken, originele schoenenwinkels en aparte woonwinkels is verassend en onderscheidt Bergen van de omliggende dorpen en steden.

CINEBERGEN

zwarte schuur vakantiehuis bergen nh

Sinds 1996 beschikt Bergen over een geweldig Filmtheater, prachtig gelegen, midden in het Bergerbos op het landgoed van ’t Oude Hof aan de Eeuwigelaan 7. Filmhuis “Cinebergen” is gevestigd in “De Zwarte Schuur”. Een oude houtzagerij uit de vorige eeuw, nu een historisch monument en volledig aangepast aan de eisen van de moderne tijd. De oude schuur herbergt nu een prachtige filmzaal die ruimte biedt aan 100 personen. Bijna 90 vrijwilligers vertonen wekelijks 6 kwaliteitsfilms voor een zo breed en divers mogelijk publiek. Vóór en na de film is er gelegenheid voor een drankje in het gezellige theatercafé. Voor het programma en reserveren: www.cinebergen.nl