De schutse

Welkom in Vakantiehuis Bergen “De Schutse”

Voorzijde appartement de Schutse bergen

EEN SCHUILPLEKJE VERSTOPT IN HET GROEN WAAR JE IN ALLE RUST KUNT GENIETEN…

Vakantiehuis Bergen “De Schutse”, een moderne vrijstaande bungalow aan het Mezenlaantje, één van de mooiste laantjes van Bergen,omringd door natuurgebied, beschermd dorpsgezicht en vogelgezang.

Met het dorpscentrum op tien minuten loopafstand heeft “De Schutse” een gunstige en zeer rustige ligging ten opzichte van alle voorzieningen, bezienswaardigheden en het bruisende uitgaansleven van het kunstenaarsdorp Bergen.

Uw bos- of duinwandeling start zodra u de deur uitstapt want Vakantiehuis Bergen “De Schutse” ligt aan de rand van het “Bergerbos”, onderdeel van het Noord-hollands Duinreservaat en Europese Natura 2000-netwerk.

“De Schutse” bevindt zich niet alleen aan de grens van het Bergerbos maar ook aan de rand van één van de mooiste polderlandschappen van Nederland, het natuurgebied “De Damlander Polder”, eigendom van Stichting Natuumonumenten. Het gebied vormt de overgang van duin naar polder en biedt een weids uitzicht op duinenrijen en weiden. Leuke tip: huur een bootje en vaar door de Damlanderpolder van Bergen naar de grachten van Alkmaar. (www.bootjesverhuurbergen.nl)

Tussen Vakantiehuis Bergen “De Schutse” en het strand van Bergen aan Zee ligt het Noordhollands Duinreservaat dat wordt doorkruist door een uitgebreid netwerk van fietspaden. Na een heerlijke fietstocht van zo’n 20 minuten bereikt u het strand van Bergen aan Zee. (4 km)

Wij nodigen u graag uit om te komen genieten van al het moois dat onze omgeving te bieden heeft en zien het als een uitdaging er voor te zorgen dat u zich bij ons in “De Schutse” net zo op uw plek voelt als wijzelf.

Wij verheugen ons op uw komst.

Heleen en Alfred Peelen

ONS BUURTJE,  KUNSTBUURTJE

natuur bergen vakantiehuis bergen nh

Vele bekende Nederlandse schrijvers, dichters en schilders hebben in de directe omgeving van Vakantiehuis Bergen “De Schutse” gewoond en gewerkt. Maak een wandeling door ons buurtje en treedt in de voetsporen van de dichter des vaderlands “Adriaan Roland Holst”, Slauerhof,  Ans Wortel, Lucebert en vele anderen.

“VILLA-PARK MEERWIJK”

woonhuis vakantiehuis bergen nh

Vlak achter Vakantiehuis Bergen “De Schutse”  ligt ”Park Meerwijk”. Een verzameling villa’s gebouwd in 1918 door 5 architecten van de Amsterdamse School. Deze monumentale plek wordt wel het geheim van Bergen genoemd en is één van de meest bijzondere projecten uit de Nederlandse Architectuurgeschiedenis.

DE SCHUTSE APPARTEMENTEN

Mooie omgeving

In de natuur

Ons vakantiehuis Bergen ligt op een van de mooiste boomwandelingen van Bergen NH Holland. Een van de meest charmante hoekjes van Bergen, omringd door groen, ontdekte de man alleen als het moest.

Vakantiehuis Bergen NH Holland, twee compleet nieuwe, comfortabele en moderne appartementen.

Alle activiteiten zien